Saturday, 14 November 2009

Campania naţională "ŞCOALA TE FACE MARE"

Campania "Şcoala te face mare" îşi propune reducerea abandonului şcolar prin promovarea mesajului că TOŢI copiii din România au dreptul la educaţie şi că toţi părinţii au obligaţia să-şi trimită copiii la şcoală pentru cel puţin 10 ani.
Campania promovează numărul de telefon gratuit 116111, unde părinţii pot suna pentru a fi consiliaţi în vederea rezolvării problemelor care stau în calea educaţiei copiilor lor, iar cetăţenii pot semnala cazuri de copii care nu frecventează şcoala. Datele colectate prin campanie vor ajuta la îmbunătăţirea politicilor publice, în vederea reducerii decalajului educaţional dintre copiii foarte săraci şi ceilalţi copii din România.
Este nevoie de un efort naţional coordonat, iar ministerele, administraţia publică locală, organizaţiile nonguvernamentale şi societatea trebuie să se alăture efortului de a sprijinii părinţii săraci să-şi înscrie copiii la grădiniţă şi la şcoală la timp şi de a integra copiii vulnerabili în învăţământul de masă.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să consultaţi site-ul campaniei, www.fiecarecopilinscoala.ro, sau să contactaţi Asociaţia Ovidiu Rom la tel/fax 0213158806; e-mail: office@ovid.ro .

No comments:

Post a Comment